Σκληρό πόκερ στις Βρυξέλλες, νέα καθυστέρηση στο Eurogroup

  • Σκληρό πόκερ στις Βρυξέλλες, νέα καθυστέρηση στο Eurogroup
    Φωτ.: Άλκης Κωνσταντινίδης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Είχε προγραμματιστεί για τις 16:00, μετατέθηκε στις 17:30 και –όπως όλα δείχνουν– δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από τις 8 το βράδυ. Το πιο κρίσιμο από όλα τα Eurogroup έχει σπάσει όλα τα κοντέρ των διαπραγματεύσεων, προτού ακόμα ξεκινήσει!

Γερούν Ντάισελμπλουμ, Κριστίν Λαγκάρντ και Πιερ Μοσκοβισί ανέλαβαν ρόλους διαμεσολαβητών ανάμεσα στην ελληνική και στη γερμανική πλευρά.

«Σχημάτισαν μια τριάδα η οποία συζήτησε εναλλάξ με τον Έλληνα και τον Γερμανό υπουργό. Επρόκειτο για μια ασυνήθιστη σύνθεση η οποία δείχνει τις δυσκολίες», αναφέρουν πηγές από τις Βρυξέλλες. Πληροφορίες έκαναν λόγο για συμμετοχή και του Μάριο Ντράγκι στις παράλληλες διαβουλεύσεις.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έλεγαν ότι οι συζητήσεις αφορούσαν ένα πακέτο το οποίο θα περιλαμβάνει σημαντικές παραχωρήσεις από μέρους της Ελλάδας, «ακόμα πιο πέρα» από εκείνες που έκανε στην επιστολή που έχουν στα χέρια τους οι εταίροι και με την οποία η Αθήνα ζητά εξάμηνη παράταση.

Μοσκοβισί: Αναγκαία και εφικτή η συμφωνία στο σημερινό Eurogroup – Βαρουφάκης: Ελπίζω να υπάρξει συμφωνία.

Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι έχουν καλυφθεί «τα τέσσερα πέμπτα» της ώστε να επιτευχθεί συμφωνία.