Αλβανός serial killer σκότωνε τους εργοδότες του και τους λήστευε

Κατά συρροή παραβάτη, ιδιαίτερα επικίνδυνο, χαρακτηρίζουν οι αξιωματικοί της Αστυνομίας τον 31χρονο Αλβανό που συνελήφθη σε περιοχή της Πάτρας όπου είχε καταφύγει μαζί με έναν 27χρονο ομοεθνή του, συνεργό του σε αρκετές περιπτώσεις κλοπών.

Η ΕΛΑΣ αναζητούσε εδώ και καιρό τον 31χρονο καθώς είχε καταφέρει να τον «δέσει» με τρεις ανθρωποκτονίες σε Νάξο, Τρίπολη και Κυπαρισσία, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να σχετίζεται με ακόμα τρεις! Τουλάχιστον 11 ψευδώνυμα, ομόηχα ή ομόρριζα, φαίνεται να χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονίες με πρόθεση και ληστείες.

Τον Μάιο του 2011 κατηγορείται ότι δολοφόνησε έναν 79χρονο στο χωριό Σπηλιά του δήμου Τριφυλλίας Μεσσηνίας. Ο 31χρονος ομολόγησε ότι εργαζόταν σε γεωργικές καλλιέργειες και ότι είχε οικονομικές διαφορές με τον εργοδότη του, τον οποίο μαζί με έναν ομοεθνή του τον χτύπησαν μέχρι θανάτου. Στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι του θύματος και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 180-200 ευρώ.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 ο κατηγορούμενος εργαζόταν για λογαριασμό 78χρονου στο δημοτικό διαμέρισμα Βουρβούρων Αρκαδίας. Μαζί με δύο ακόμα Αλβανούς εισέβαλαν στο σπίτι του εργοδότη του, τον έπνιξαν, έδεσαν και φίμωσαν τη σύζυγό του και αφαίρεσαν 1.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στις 18 Οκτωβρίου 2014 βρέθηκε δολοφονημένη στον οικισμό Γαλανάδο Νάξου 59χρονη γνωστή ζωγράφος. Ο 30χρονος ισχυρίστηκε ότι αντιδικούσε συχνά με το θύμα και ότι του χρωστούσε χρήματα για διάφορες εργασίες που είχε κάνει για λογαριασμό της. Μετά από ένα έντονο επεισόδιο στην αυλή του σπιτιού της, στην προσπάθειά της να καλέσει την αστυνομία την εγκλώβισε και πιάνοντάς την από το λαιμό την έπνιξε. Στη συνέχεια τη μετέφερε στο υπνοδωμάτιό της, δένοντάς την με σπάγκο σε χέρια και πόδια. Από το σπίτι της αφαίρεσε περίπου 380 ευρώ, 200 δολάρια, δύο κινητά και μία χρυσή αλυσίδα.

Μετά το έγκλημα στη Νάξο ο δράστης μπήκε στο πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά και από εκεί έφυγε με λεωφορείο για τον τόπο καταγωγής του. Επέστρεψε στην Ελλάδα λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και συνέχισε τη δράση του με διαρρήξεις σε σπίτια και αποθήκες στις Λιβανάτες, την Αρκίτσα Φθιώτιδας και την Πάτρα.