21 Φεβρουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουάριος 2015, 16:38

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας 2015

  • frgfdra 2

Γενικά αίθριος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές και παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 1 έως 12°C, ενώ στα βόρεια και στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από -1 έως 11°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 11°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος καιρός και στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2  έως 13°C, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη με σποραδικές βροχές ή ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ με εξασθένηση με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 12°C.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες νεφώσεις αυξημένες κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα νότια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 4 έως 12°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυριακή 22-02-2015

Καιρός: αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρές. Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 23-02-2015

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα βόρεια και πιθανώς στα κεντρικά ορεινά. Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείους και θα ασθενήσουν.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 24-02-2015

Καιρός: στα δυτικά και βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα.

Άνεμοι: στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 25-02-2015

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ κυρίως στα δυτικά θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα δυτικά.