20 Φεβρουάριος 2015, 16:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουάριος 2015, 16:42

Libération: Κόντεψαν να παίξουν ξύλο Βαρουφάκης-Ντάισελμπλουμ!

  • Libération: Κόντεψαν να παίξουν ξύλο Βαρουφάκης-Ντάισελμπλουμ!
    Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου της Αθήνας όταν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε αποχωρήσει χωρίς να χαιρετίσει τον Έλληνα υπουργό (φωτ.: Συμέλα Παντζαρτζή / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ώρες φαίνεται ότι σιγόβραζε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προτού τινάξει στον αέρα το Eurogroup της Δευτέρας που έληξε με το τελεσίγραφο των εταίρων προς την Αθήνα. Δημοσίευμα της γαλλικής Libération περιγράφει σκηνές ασυνήθιστες για το βασίλειο της… ηρεμίας στο οποίο έχουν συνηθίσει να κινούνται οι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κόκκινο και κίτρινο, αυτά ήταν τα χρώματα που κυριάρχησαν στο επεισόδιο μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και του Γερούν Ντάισελμπλουμ. Οι δυο τους, άλλωστε, μάλλον είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς από την κοινή συνέντευξη Τύπου της Αθήνας, όταν το χαμόγελο είχε παγώσει στα χείλη του επικεφαλής του Eurogroup ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε άρον-άρον από την αίθουσα.

Αυτήν τη φορά το κόκκινο ανήκε στον Έλληνα υπουργό, ο οποίος οργισμένος αποκαλούσε ψεύτη τον Ολλανδό πολιτικό που είχε κιτρινίσει μην περιμένοντας την ευθεία επίθεση.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας στις Βρυξέλλες, Ζαν Κατρμέρ, όταν το έγγραφο Μοσκοβισί αποσύρθηκε και ο Ντάισελμπλουμ έφερε το έγγραφο που τελικά οδήγησε στο ναυάγιο, ο Έλληνας υπουργός άρχισε να ουρλιάζει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης –που δεν κατονομάζεται– είπε στον δημοσιογράφο: «Ήταν απίστευτο! Νομίζαμε ότι θα παίξουν ξύλο».

Η Libération γράφει ότι ο πρόεδρος του Eurogroup φαινόταν εύθραυστος μπροστά στον Γιάνη Βαρουφάκη που θύμιζε τον… Μπρους Γουίλις! Το επεισόδιο φέρεται να συνέβη το απόγευμα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.