20 Φεβρουάριος 2015, 16:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουάριος 2015, 16:16

Ο Ολάντ έπαιξε... Ελλάδα και η Μέρκελ κράτησε άμυνα

  • Ο Ολάντ έπαιξε... Ελλάδα και η Μέρκελ κράτησε άμυνα
    (Φωτ.: EPA / Ian Langsdon)

Με μια δήλωση πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις ο Ολάντ, και με μια τοποθέτηση λίγο πιο... μακριά από εκείνη του Σόιμπλε η Μέρκελ, ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Παρίσι, μια «ανάσα» πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και η Γερμανίδα Καγκελάριος.

«Έχουμε την ευθύνη ώστε να εφαρμοστούν οι συμφωνίες, όπως επίσης και να εισακουστεί η ψήφος του ελληνικού λαού», τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ και συνέχισε λέγοντας: «Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Πρέπει να κάνουμε το παν τόσο εμείς όσο και η ελληνική κυβέρνηση για τη μέγιστη συνοχή εντός της».

Ο Γάλλος Πρόεδρος υποστήριξε ότι κανείς δεν θέλει Grexit.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν άνοιξε επί της ουσίας τα χαρτιά της και αρκέστηκε να δηλώσει: «Ευχόμαστε να υπάρξει βελτίωση στην ουσία των όσων είπαμε, ώστε να μπορέσουμε να ψηφίσουμε στην Ομοσπονδιακή Βουλή την επόμενη εβδομάδα».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη», τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες γι’ αυτό, και κατέληξε υποστηρίζοντας ότι «θα καταβάλουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες για να πραγματοποιηθεί».