20 Φεβρουάριος 2015, 15:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουάριος 2015, 18:13

Καθυστέρηση στο Eurogroup, έκτακτη τετραμερής σύσκεψη

  • Μέχρι τις 20 Απριλίου θέλουν τη λίστα μεταρρυθμίσεων οι δανειστές
    Φωτ.: Ορέστης Παναγιώτου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τετραμερή έκτακτη σύσκεψη, ίσως και με τη συμμετοχή του Επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, θα έχουν Βαρουφάκης-Σόιμπλε-Λαγκάρντ-Ντάισελμπλουμ.

Στόχος το… πολιτικό μασάζ λίγο πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που αντί για τις 16:00 θα γίνει τελικά στις 20:00 (ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με πληροφορίες, από την τετραμερή συνάντηση ίσως προκύψει ένα κείμενο συμφωνίας που στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Eurogroup.

Πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να δώσει ακόμα πολλές δεσμεύσεις, ενώ ζητούν από τον Γιάνη Βαρουφάκη να πει ποιες μεταρρυθμίσεις δεσμεύεται να κάνει και σε ποιες μονομερείς ενέργειες δεν θα προβεί.

Εκπρόσωπος Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς: Υπήρξε πρόοδος. Μια συμφωνία είναι εφικτή στο άμεσο μέλλον αν όλοι εμφανιστούν λογικοί.

Ο πρωθυπουργός πάντως με δηλώσεις του στο Reuters εμφανίζεται βέβαιος ότι η ελληνική επιστολή για εξάμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης, με τις δεσμεύσεις που τη συνοδεύουν, θα γίνει αποδεκτή. «Η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατό», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι η λύση θα πρέπει να είναι αμοιβαία επωφελής στη βάση του σεβασμού τόσο των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της λαϊκής ετυμηγορίας στα κράτη-μέλη.

«Η ώρα των ιστορικών πολιτικών αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης έφτασε», καταλήγει ο πρωθυπουργός.