20 Φεβρουάριος 2015, 13:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουάριος 2015, 13:33

Μας... στολίζουν οι Γερμανοί – Μας λένε φαταούλες και ψευτόμαγκες

  • Μας... στολίζουν οι Γερμανοί – Μας λένε φαταούλες και ψευτόμαγκες

Το... φτυάρι έχει βγάλει για μια ακόμα φορά η προσφιλής στους Έλληνες εφημερίδα Bild, που ενδυόμενη το ρόλο αντιπροσώπου όλων των Γερμανών λέει «ευχαριστώ» στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το «όχι» του, εκείνο το πρόωρο «όχι» στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Αναφερόμενη στη γερμανική επιστολή προς το Euroworking Group, που έλεγε ότι οι θέσεις της Ελλάδας «αποτελούν Δούρειο Ίππο, με σκοπό την εξασφάλιση χρηματοδότησης-γέφυρας και τον τερματισμό του τρέχοντος προγράμματος», η Bild κάνει λόγο για «ένα τεράστιο χαστούκι για τους 'Ελληνες φαταούλες» και προσθέτει ότι η Ελλάδα ζητάει πάλι νέα βοήθεια για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αλλά συνεχίζει να απορρίπτει σκληρά μέτρα λιτότητας. Η εφημερίδα θριαμβολογεί ότι «Επιτέλους κάποιος λέει "όχι" στους χρεοκοπημένους Έλληνες», και ευχαριστεί τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας που λέει όχι σε «δώρα δισεκατομμυρίων για τον ελληνικό λαό» που «θα πρέπει να πληρώσουμε εμείς».

Μια... ομορφιά αναδύθηκε και από τις δηλώσεις του Αντρέας Σόιερ, γ.γ. του κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ, των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CDU). Ο Σόιερ είπε στην Passauer Neue Presse ότι «Οι Έλληνες ψευτόμαγκες, Τσίπρας και Βαρουφάκης, βλέπουν τώρα ότι στο ευρωπαϊκό πεδίο δεν μετράνε η χαλαρή συμπεριφορά και οι επιφανειακές φλυαρίες, αλλά μόνο το ουσιαστικό περιεχόμενο. Αυτό δεν υπήρξε». Κατά τα άλλα, σεβασμός...