20 Φεβρουάριος 2015, 12:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουάριος 2015, 11:56

Εγκαινιάστηκε η νέα βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας

  • Εγκαινιάστηκε η νέα βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας

Η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας εμπλούτισε πρόσφατα τις δραστηριότητές της με την προσθήκη αίθουσας βιβλιοθήκης, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες μέρες. Η νέα αίθουσα «Λάζαρος Επιγαρίδης» φέρει το όνομα ενός ανθρώπου που βοήθησε τα μέγιστα ώστε να οικοδομηθεί το κτήριο που στεγάζει σήμερα τη Λέσχη.

«Ήταν ο ελάχιστος φόρος τιμής στο πρόσωπό του, γι' αυτό και το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης ομόφωνα αποφάσισε η νέα μας βιβλιοθήκη να πάρει το όνομά του» ανέφερε η πρόεδρος Βάσω Ρούμελη στο λόγο της την ημέρα των εγκαινίων. Η τελετή έγινε σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, παρουσία πολλών μελών του συλλόγου αλλά και του αντιδημάρχου Γιώργου Τσιμτσιρίδη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του συλλόγου καθώς και του λαογραφικού μουσείου με εκθέματα από τον Πόντο. Στη συνέχεια έλαβε χώρα η παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Σ. Καλεντερίδη Δημοκρατία, το πολίτευμα που περιμέναμε. Η πρώτη Δημοκρατική Συνταγματική πρόταση για την Ελλάδα (εκδ. Ινφογνώμων) Μετά την παρουσίαση ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση του συγγραφέα με το ακροατήριο για το βιβλίο, το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, αλλά και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.