20 Φεβρουάριος 2015, 10:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουάριος 2015, 10:47

Στη συνεδρίαση του Eurogroup και η Λαγκάρντ

  • Στη συνεδρίαση του Eurogroup και η Λαγκάρντ

Η έκβαση του σημερινού Eurogroup είναι τόσο καίριας σημασίας για το μέλλον της Ευρωζώνης, που σύμφωνα με κύκλους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η Κριστίν Λαγκάρντ αποφάσισε να παρευρεθεί για να συμβάλει στην επίλυση της εμπλοκής που προέκυψε χθες μετά το γερμανικό… παιχνίδι της απόρριψης της ελληνικής πρότασης για παράταση της δανειακής σύμβασης πριν καν αυτή συζητηθεί.

Μάλιστα, πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα mignatiou.com θέλουν την Κριστίν Λαγκάρντ να αναχώρησε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) από την Ουάσινγκτον με προορισμό τις Βρυξέλλες.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, είχε δηλώσει σε τακτική συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον ότι «οι συζητήσεις αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στην πιθανή επέκταση του ευρωπαϊκού προγράμματος για στήριξη της Ελλάδας, το οποίο λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. Το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την υποστήριξη της Ελλάδας», όπως τόνισε, «έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τον Μάρτιο του 2016», προσθέτοντας ότι πρόκειται για δύο «ξεχωριστά προγράμματα».

Επίσης, ο Τζέρι Ράις ανέφερε ότι «μιλώντας (γενικά) για τα προγράμματα του ΔΝΤ, και όχι μόνο για το ελληνικό πρόγραμμα, υπάρχει πάντα ευελιξία.

»Τα προγράμματά μας εξελίσσονται, ανάλογα με τις αλλαγές και την προσαρμογή, σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες περιστάσεις και συνθήκες. Γι' αυτό έχουμε αυτές τις τριμηνιαίες αξιολογήσεις του προγράμματος, όπου γίνεται ο απολογισμός σε συνεργασία με τις Αρχές. Και πάλι, αυτό είναι πρότυπο όχι μόνο για την Ελλάδα. Είναι μια τυπική διαδικασία λειτουργίας του οργανισμού».