19 Φεβρουάριος 2015, 19:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2015, 19:03

Σκληρή επίθεση Μαξίμου προσωπικά στον Σόιμπλε

  • Σκληρή επίθεση Μαξίμου προσωπικά στον Σόιμπλε
    Φωτ.: Michael Kappeler / EPA

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, η αδιαλλαξία του Βερολίνου και τα απανωτά «nein» που ακούει η Αθήνα βρίσκονται στο επίκεντρο του non paper που κυκλοφόρησε από το Μαξίμου.

Η Αθήνα επιτίθεται και κατηγορεί τη γερμανική κυβέρνηση ότι έχει ήδη μπει στη διαπραγμάτευση και προσπαθεί να προκαταβάλει τις αποφάσεις του Eurogroup της Παρασκευής, πιέζοντας τους εταίρους.

«Την ώρα που στις Βρυξέλλες συνεδριάζει το Euro Working Group κάποιοι προσπαθούν να επηρεάσουν αρνητικά τις εξελίξεις. Απέναντι στον ελληνικό λαό βρίσκεται μέρος της γερμανικής κυβέρνησης, με ευθύνη του Σόιμπλε», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μαξίμου: Είναι φανερό ότι όσοι αντιδρούν, σε εσωτερικό και εξωτερικό, στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, είναι όλοι όσοι στο πρόσφατο παρελθόν συνέπραξαν σε συμφωνίες που στραγγάλισαν τον ελληνικό λαό και απείλησαν τη συνοχή της Ευρωζώνης.

Η ελληνική πλευρά κάνει λόγο για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι και υπογραμμίζει ότι υπάρχουν και άλλοι που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις και βλέπουν θετικά την πρόταση για εξάμηνη παράταση. «Μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους εγγυάται τόσο το μέλλον του ελληνικού λαού όσο και τη σταθερότητα της Ευρωζώνης», σημειώνεται στο non paper.

Το ανεπίσημο έγγραφο καταλήγει με το ότι «η κινητοποίηση του λαού μας, σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές φωνές της νηφαλιότητας, θα εξασφαλίσουν την τελική επικράτηση της κοινής λογικής.