19 Φεβρουάριος 2015, 18:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2015, 18:39

Δραγασάκης: Υπάρχουν δυνάμεις που επιθυμούν την Ελλάδα γονατισμένη

  • Δραγασάκης: Υπάρχουν δυνάμεις που επιθυμούν την Ελλάδα γονατισμένη
    Φωτ.: Παντελής Σαίτας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Με τον πρώην τσάρο της ελληνικής οικονομίας και νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης λίγες ώρες μετά το γερμανικό «όχι» στο ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Ενόψει του αυριανού Eurogroup αλλά και του σκληρού πόκερ που παίζεται στην Ευρώπη, ο Γιάννης Δραγασάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής μεταβατική συμφωνία. Ωστόσο, όπως είπε, «υπάρχουν δυνάμεις που επιθυμούν την Ελλάδα γονατισμένη για να επιβάλλουν τη θέλησή τους».

Δραγασάκης: Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποστείλει μια συγκεκριμένη πρόταση, απέναντι στην οποία δεν έχουμε ακούσει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο.

Το ραντεβού Στουρνάρα-Δραγασάκη είχε ως βασικό θέμα στην ατζέντα τη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να συνεχίσει τις έκτακτες ενέσεις ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες για δύο εβδομάδες και να αυξήσει το όριο το ποσού που μπορεί να αντληθεί.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη ρευστότητα των ΑΤΜ, οι εκροές χρημάτων είναι υπό απόλυτο έλεγχο», διαβεβαίωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, ενώ από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι οι καταθέτες έχουν δείξει αξιοθαύμαστη ψυχραιμία.