19 Φεβρουάριος 2015, 17:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2015, 16:50

Αφιέρωμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων στη Νέα Σμύρνη

  • Αφιέρωμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων στη Νέα Σμύρνη

Τον αδελφοποιημένο λαό των Αρμενίων, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του 1915, τιμά φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά ποικίλων εκδηλώσεων με εκθέσεις φωτογραφίας, ποιητικές βραδιές και συναυλίες. Θα συμπράξουν επίσης σπουδαίοι ερμηνευτές όπως η ποντιακής καταγωγής και διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου που θα τραγουδήσει με τον ξεχωριστό της τρόπο μια ανθολογία από τα ομορφότερα αρμενικά τραγούδια.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 26 Φεβρουαρίου με την πρώτη πανελλήνια προβολή της πολυβραβευμένης αντιπολεμικής ταινίας Tevanik του Αρμένιου σκηνοθέτη Jivan Avetisyan.

Oλοκληρώνονται τον Σεπτέμβριο με την ιδιαίτερου συμβολισμού εκδήλωση των εγκαινίων μνημείου αφιερωμένου στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης. Τη μέρα της λήξης των εκδηλώσεων θα εκτίθεται παράλληλα και η σημαντικότατη έκθεση σπάνιου φωτογραφικού υλικού από το Μουσείο Γενοκτονίας της Αρμενίας.