19 Φεβρουάριος 2015, 20:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2015, 15:36

Έτοιμη η Ξάνθη για το Καρναβάλι της!

  • Έτοιμη η Ξάνθη για το Καρναβάλι της!

Σε ρυθμούς καρναβαλιού κινείται και ο νομός Ξάνθης ενόψει της μεγάλης αποκριάτικης παρέλασης στις 22 Φεβρουαρίου με την οποία θα κορυφωθούν οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές που συμπληρώνουν φέτος μισό αιώνα ζωής.

Εντυπωσιακά άρματα και χιλιάδες καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης το μεσημέρι της Κυριακής, με χρώματα και μουσικές να συνοδεύουν το βασιλιά και τη βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού.

Την παραμονή της μεγάλης γιορτής θα διοργανωθεί η βραδινή καρναβαλική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τα περίπου τριάντα πληρώματα, αποτελούμενα από περισσότερους από 5.000 καρναβαλιστές, θα ξεκινήσουν το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στις 19:30 από τη διασταύρωση των οδών 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία της πόλης αργά το βράδυ, όπου το γλέντι θα συνεχιστεί με ένα ξέφρενο πάρτι μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μετά την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής παρέλασης θα ακολουθήσει όπως κάθε χρόνο το έθιμο «Κάψιμο του Τζάρου», ένα ομοίωμα του βασιλιά καρνάβαλου που καίγεται σε μια μεγάλη φωτιά δίπλα στον ποταμό Κόσυνθο που βρίσκεται στην είσοδο της παλιάς πόλης της Ξάνθης.