19 Φεβρουάριος 2015, 12:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2015, 12:45

Στον αέρα ο αγώνας Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακού

  • Στον αέρα ο αγώνας Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακού
    Από τον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σπύρος Χουρχούμπας)

Η ΕΠΟ προχώρησε στη αναβολή του ματς που επρόκειτο να γίνει στις 4 ή στις 5 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι Ερυθρόλευκοι στις 2 Μαρτίου παίζουν για το πρωτάθλημα με τον Αστέρα Τρίπολης και η Σούπερ Λίγκα δεν δέχτηκε να μεταθέσει το παιχνίδι μία μέρα νωρίτερα, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει το ματς του Κυπέλλου στις 4 Μαρτίου (μεταξύ δύο αγώνων πρέπει να μεσολαβήσουν 48 ώρες).

Για τις 5 Μαρτίου η Αστυνομία άναψε κόκκινο φως, αφού την ίδια μέρα γίνεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ ο αγώνας μπάσκετ Παναθηναϊκού-Μπαρτσελόνα και υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων, μια και θα «συναντηθούν» οπαδοί του ΠΑΟ και της ΑΕΚ.

Η απόφαση αυτή ευνοεί τον Ολυμπιακό, που έχει βεβαρημένο πρόγραμμα, κάτι που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Ένωσης.

Με ανακοίνωσή της την χαρακτηρίζει σκάνδαλο και ντροπή για όλους που παίρνουν αποφάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ υπογραμμίζει πως γνώριζε τι «μαγειρευόταν» και πως όλα είχαν προαποφασιστεί.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως δεν υπάρχει αξιοκρατία και ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και καταλήγοντας απευθύνει ένα ερώτημα στη νέα ηγεσία του Αθλητισμού, για την οποία αναφέρει ότι εγκρίνει τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει.

«Τελικά ποιος υποκινεί τη βία, όταν μία ομάδα υφίσταται καταφανέστατη αδικία σε όφελος μίας άλλης;».

Στον Ολυμπιακό, όπως αναμενόταν άλλωστε, τόνισαν ότι θα παίξουν όποτε οριστεί το παιχνίδι, αλλά το θέμα έχει να κάνει με τη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ. Το πιο απλό ήταν να γίνει ο αγώνας πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης την 1η Μαρτίου και το ματς Κυπέλλου στις 4 του ίδιου μήνα.

Όμως κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει αυτό. Και για μία ακόμη φορά, στο ελληνικό ποδόσφαιρο πέρασε αυτό που θέλουν ορισμένοι.... Ο νοών νοείτο...