19 Φεβρουάριος 2015, 16:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2015, 16:29

Παπα-Δημήτρης Τσίπρας: Μικρός ερχόταν στην εκκλησία ο Αλέξης

  • Παπα-Δημήτρης Τσίπρας: Μικρός ερχόταν στην εκκλησία ο Αλέξης

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια:

Βορειοανατολικά της Άρτας, σε ύψος 800 μέτρων στα ανατολικά Τζουμέρκα και σε απόσταση 64 χιλιομέτρων, κρυμμένο μέσα στα έλατα και το πράσινο βρίσκεται το χωριό Αθαμάνιο. Άγνωστο ίσως στους περισσότερους εκτός από τους ντόπιους κατοίκους της περιοχής, άρχισε να γίνεται γνωστό από το βράδυ της Κυριακής των εκλογών καθώς είναι ο τόπος καταγωγής του σημερινού πρωθυπουργού. 

Από το χωριό κατάγεται και ο γηραιός αλλά ακμαιότατος ιερέας Δημήτρης Τσίπρας, θείος του πρωθυπουργού.

Μιλώντας στην Ορθόδοξη Αλήθεια για τον δικό του Αλέξη Τσίπρα, τον ανιψιό του που θυμάται από τα καλοκαίρια και τις διακοπές του στο χωριό, άνοιξε την καρδιά και το κουτί των αναμνήσεων με τον τρόπο που ίσως μόνο οι παλιοί και καλοσυνάτοι άνθρωποι της ελληνικής υπαίθρου ξέρουν να κάνουν.

Θυμάται, λοιπόν, πώς ήταν σαν παιδί ο Αλ. Τσίπρας και λέει: «Ήταν ένα πολύ καλό παιδί, ευγενικό και πρόσχαρο». Θυμάμαι πως ερχόταν στο χωριό κατά διαστήματα με τους γονείς του. «Όπως όλα τα παιδιά, έτσι κι αυτός ερχόταν κι από την Εκκλησία, από όσο θυμάμαι. Έχουν περάσει, βέβαια, τόσα χρόνια...

»Ο πατέρας του βοήθησε πολύ. Έφτιαχνα τα εκκλησάκια εδώ και μου έδωσε 500.000 δραχμές τότε για να φτιάξουμε το εκκλησάκι. Αυτό συνέβη περίπου το 1985 και ήταν μεγάλη βοήθεια για εμάς τότε αυτό το ποσό».