19 Φεβρουάριος 2015, 12:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2015, 12:09

Εστάλη το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης

  • Εστάλη το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης

Η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε πριν από λίγη ώρα το αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης. Με μήνυμά του στο twitter ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, επιβεβαίωσε ότι το έλαβε.

Σύμφωνα με πηγή από το Συμβούλιο Υπουργών, έκτακτο Eurogroup θα γίνει αύριο στις 4 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, στις Βρυξέλλες. Αντικείμενο της συνόδου θα είναι η εξέταση του ελληνικού αιτήματος για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Αργά χθες, βγαίνοντας από τη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελληνική πρόταση θα εγκριθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή.

«Όλες οι ενδείξεις είναι καλές. Στο Euroworking Group θα υπάρξει μια κατάληξη που θα ικανοποιεί και την ελληνική πλευρά και τον πρόεδρο του Eurogroup. Την Παρασκευή πιστεύω ότι η ελληνική πρόταση, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα εγκριθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup» ανέφερε ο υπουργός.

Σήμερα το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η διαπραγμάτευση είναι σκληρή και γίνεται με άνισους όρους, ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία με μέτρα που έχουν μνημονιακό χαρακτήρα.

«Προσπαθούμε με διάλογο να βρεθούν τα κοινά σημεία, ώστε κανείς να μην μπορεί να μας κατηγορήσει ότι είμαστε εμμονικοί. Στόχος μας είναι να κλείσει σύντομα η συμφωνία» δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.