19 Φεβρουάριος 2015, 08:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2015, 08:53

Νέα δήλωση-έμμεση απειλή της Μέρκελ προς την Αθήνα

  • Μέρκελ: Κούρεμα μόνο εκτός Ευρωζώνης

Σκληρή όπως πάντα εμφανίστηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στέλνοντας μήνυμα με νόημα στην Αθήνα. «Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος» φέρεται να δήλωσε η Μέρκελ, ζητώντας από την Ελλάδα αξιοπιστία στην υπόθεση του χρέους.

«Η αλληλεγγύη και οι ίδιες προσπάθειες της χώρας αποτελούν δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και έτσι θα παραμείνουν» δήλωσε χθες η Γερμανίδα Καγκελάριος, στο πλαίσιο της παραδοσιακής συνάντησης του CDU για την πρώτη Τετάρτη της Σαρακοστής, στην εκλογική της περιφέρεια Μεκλεμβούργο-Πομερανία, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel.

Τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία αποδείχθηκε κατ' επανάληψη, συνέχισε η Άνγκελα Μέρκελ, ότι «όταν κάποια χώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες, είμαστε αλληλέγγυοι. Αλλά επίσης εξακολουθεί να ισχύει και ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος».

Παράλληλα τόνισε πως η Γερμανία πρέπει να φροντίσει να επιτυγχάνει όλη η Ευρώπη και ανέφερε ότι «έχουμε βοηθήσει και άλλες χώρες της Ευρωζώνης ώστε να ξανασταθούν στα πόδια τους».

Σε αυτό, όπως είπε, περιλαμβάνεται και το να φροντίζει κανείς τόσο για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας όσο και για την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Η αξιοπιστία είναι εξίσου σημαντική με το να τηρεί κανείς τις υποσχέσεις του ώστε να διατηρείται σταθερό το κοινό νόμισμα, κατέληξε η Καγκελάριος.