19 Φεβρουάριος 2015, 08:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2015, 08:33

Στα λευκά ντύθηκε σήμερα η Αθήνα

  • Με χιόνια και δριμύ ψύχος τα Θεοφάνια
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μπουγιώτης Ευάγγελος)

Κοιμήθηκαν με κρύο, ξύπνησαν με χιόνι οι Αθηναίοι, καθώς στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, ακόμα και στο κέντρο.

Βασίλισσες του χιονιού, όπως πάντα η Πάρνηθα και η Πεντέλη όπου το έχει στρώσει… πραγματικά, με τους δρόμους να είναι κλειστοί από το τελεφερίκ μέχρι το Καζίνο και από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414 μέχρι τη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου.

Η χιονόπτωση ήταν έντονη όχι μόνο στη Πεντέλη, αλλά την Παλλήνη, το Χολαργό, το Μαρούσι, τον Άγιο Στέφανο, την Κηφισιά και τη Φιλοθέη, ενώ πιο περιορισμένη ήταν το φαινόμενο στις παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Αττικής.

Κλειστά σχολεία

Πολλά είναι τα σχολεία που θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά λόγω του χιονιά. Συγκεκριμένα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία δήμους Πεντέλης (Παλαιά Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Μελίσσια) και Παλλήνης. Στις 09:00 θα ανοίξουν τα σχολεία στον Δήμο Μάνδρας, ενώ στις 10:00 στο Χαλάνδρι. 

Στις 9:00 θα ανοίξουν τα σχολεία σήμερα και την Παρασκευή στην Φλώρινα. 
Αντίθετα ανοιχτά θα είναι σήμερα τα σχολεία στον Ωρωπό. 

Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα

Από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό, στον νομό Χαλκιδικής, αναγκαίες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες, στις παλιές εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (Ταξιάρχη - Αρναία, μέσω Χολομώντα), Θεσσαλονίκης - Ταξιάρχη, από Παλαιόκαστρο έως Ταξιάρχη και στις επαρχιακές οδούς, Πολύγυρου - Ταξιάρχη, (μέσω Τσουκαλά) και Νεοχωρίου - Βαρβάρας - Ολυμπιάδος, όπως, επίσης, στους δρόμους, από και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρα Πέλλας, μέσω Κερασιάς, από το 20ο έως το 25ο χλμ και μέσω Άρνισσας, από το 9ο έως το 25ο χλμ.

Στην περιοχή της Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κοζάνης, από το 81ο έως το 98ο χλμ (μέσω Καστανιάς) και στις επαρχιακές οδούς, Βέροιας - χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, από το 4ο χλμ και Νάουσας - χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια, από το 7ο έως το 17ο χλμ. Αλυσίδες είναι, επίσης, απαραίτητες στον δρόμο που συνδέει την Καστανερή με τα Λιβάδια, στο Κιλκίς.
Στην Καστοριά, λόγω των χιονοπτώσεων, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 28ο έως το 35ο χλμ, ενώ στον ίδιο δρόμο, από το 18ο έως το 28ο χλμ, τα οχήματα χρειάζονται αλυσίδες.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας - Άρτας, από το 13ο έως το 61ο χλμ. (θέση Τύμπανος) και Μουζακίου - Στεφανιάδας, από το 10ο έως το 22ο χλμ. (θέση Αγ. Νικόλαος) (νομός Καρδίτσας), όπως επίσης, στην εθνική οδό Βόλου - Ζαγοράς Μαγνησίας (Άνω Κλάδος), από το 25ο έως το 38ο χλμ και στην επαρχιακή οδό Καλλιπεύκης Λάρισας - όρια Νομού Πιερίας, από το 1ο έως το 10ο χλμ. Επίσης, στην εθνική οδό Τρικάλων - Άρτης, από το 22ο χλμ έως το 75ο χλμ, (γέφυρα Αλεξίου), στις επαρχιακές οδούς Πύλης - Μεσοχώρας, από το 4ο χλμ έως το 55ο χλμ και Καλαμπάκας -Ασπροποτάμου, από το 35ο έως το 68ο χλμ, καθώς και το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Τρικάλων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ