18 Φεβρουάριος 2015, 23:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2015, 00:10

Παυλόπουλος: Μέγιστο χρέος η Προεδρία της Δημοκρατίας

  • Παυλόπουλος: Μέγιστο χρέος η Προεδρία της Δημοκρατίας
    Η Πρόεδρος της Βουλής ενημερώνει το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

Ως μέγιστο χρέος απέναντι στον πολίτη και το Σύνταγμα αποδέχθηκε την εκλογή του από τη Βουλή ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Μιλώντας αμέσως μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο του το ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου στις 22.30 την Τετάρτη το βράδυ, ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι το χρέος αυτό συμπυκνώνεται στον όρκο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μάλιστα όπως πρόσθεσε το «μέγιστο χρέος» έχει τέσσερις άξονες: την απαρέγκλιτη τήρηση του Συντάγματος χωρίς καμία έκπτωση, την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, την προστασία των αδυνάτων και του δημοσίου συμφέροντος.

«Υπεράσπιση για να βγούμε από τον εφιάλτη της κρίσης που ζούμε. Δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους ευρωπαϊκούς λαούς, όχι μόνο για μας αλλά για την ίδια την Ευρώπη» σημείωσε ο έβδομος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Ξαναγυρίζουμε στις ρίζες που έθεσαν οι ιδρυτές της» πρόσθεσε και τόνισε ότι όπως δεν έκανε μέχρι τώρα εκπτώσεις αυτό και θα πράξει μέχρι την τελευταία ημέρα που θα βρίσκεται στο υψηλότερο αξίωμα της Πολιτείας.