Τσίπρας: Το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει, χάνουν το χρόνο τους

  • Τσίπρας: Το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει, χάνουν το χρόνο τους
    Φωτ.: Αλέξανδρος Βλάχος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί παραχώρησε κατ’ αποκλειστικότητα στο γερμανικό περιοδικό Stern ο Αλέξης Τσίπρας. «Για εμάς το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει», δηλώνει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός σύμφωνα με την προδημοσίευση που κάνει η ενημερωτική ιστοσελίδα The Press Project.

«Η πρόταση επιμήκυνσης για 6 μήνες είναι παράδοξη. Όποιος έχει τέτοιες ιδέες, χάνει τον χρόνο του», λέει και υπογραμμίζει ότι δεν δέχεται το τελεσίγραφο να συμφωνήσει με την πρόταση του Eurogroup ως την Παρασκευή. «Τέτοια τελεσίγραφα δεν θα έπρεπε να έχουν χώρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κανείς δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να συνεχίσουμε εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση Σαμαρά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

O Aλέξης Τσίπρας λέει ότι η Ελλάδα δεν θέλει «άλλα δάνεια βοήθειας, αλλά χρόνο, ώστε να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις» και ζητάει από την Ευρώπη να μην επιβληθούν νέα μέτρα.  «Τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν», δηλώνει.

Ολόκληρη η συνέντευξη θα δημοσιευθεί αύριο στο γερμανικό περιοδικό.

Στην ερώτηση αν υπάρχει plan B σε περίπτωση που η Ελλάδα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη απαντά: «Δεν το χρειαζόμαστε, γιατί θα μείνουμε στο ευρώ. Αλλά δεν θα πετύχουμε αυτό το στόχο εις βάρος των αδυνάτων, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση».