18 Φεβρουάριος 2015, 17:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2015, 17:11

Σαμαράς: Η επιμονή στο λάθος είναι το χειρότερο λάθος

  • Σαμαράς: Η επιμονή στο λάθος είναι το χειρότερο λάθος
    Ο Αντώνης Σαμαράς στη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γουλιέλμος Αντωνίου)

Οι εξελίξεις στην οικονομία και η πορεία των διαπραγματεύσεων, εξετάστηκαν υπό τον Αντώνη Σαμαρά κατά την πρώτη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, που διεξήχθη σήμερα στη Συγγρού.

Ο Αντώνης  Σαμαράς τόνισε «πως η επιμονή στο λάθος, είναι το χειρότερο λάθος που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση», ενώ ήταν κοινή η διαπίστωση ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια. Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός «ελπίδα της ΝΔ είναι να προχωρήσει θετικά η διαπραγμάτευση και να βρεθεί λύση».

Μάλιστα σε non paper που εξέδωσε η ΝΔ με τίτλο: «Παραδέχονται τα ψέματά τους αλλά δεν κάνουν αυτοκριτική», τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει όλα τα επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και στηρίζεται σε αυτά, όπως φάνηκε από όσα συζητήθηκαν στο Eurogroup.

Σε ό,τι αφορά τα νομοσχέδια που θα καταθέσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν οι βουλευτές του κόμματος στις αρμόδιες επιτροπές. Στη συνεδρίαση εκφράστηκε επίσης και η έντονη ανησυχία για τις αρνητικές, όπως τις χαρακτηρίζουν στη ΝΔ, εξελίξεις στο θέμα του αγωγού ΤΑP μετά και τη συνάντηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη με την πλευρά των Αζέρων.

Στο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο συμμετείχαν οι Κ. Καραγκούνης, Αν. Παπαμιμίκος, Ευ. Μεϊμαράκης, Ι. Πλακιωτάκης, Ν. Κακλαμάνης, Κυρ. Μητσοτάκης, Ι. Βρούτσης και Άδ. Γεωργιάδης.