19 Φεβρουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2015, 15:14

Ο καιρός μέχρι την Καθαρά Δευτέρα 2015

  • Ο καιρός μέχρι την Καθαρά Δευτέρα 2015

Ασθενείς χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 7 τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και νυχτερινές ώρες. Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες.

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 1 έως 7°C, ενώ στα βόρεια και στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από -2 έως 6°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 7°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος καιρός και στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8°C, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις που από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 2 έως 10°C.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 5 έως 10°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρασκευή 20-02-2015

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη με ασθενείς χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Σάββατο 21-02-2015

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο.

Άνεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενισχυμένοι από το βράδυ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ σταδιακά νότιοι 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Κυριακή 22-02-2015

Καιρός: αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρές. Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Καθαρά Δευτέρα 23-02-2015

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Χιόνια στα βόρεια ορεινά. Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ στα δυτικά και στα βόρεια.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά και στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ασθενήσουν.

θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 24-02-2015

Καιρός: στα δυτικά και βόρεια παροδικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.