18 Φεβρουάριος 2015, 16:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2015, 16:22

Με τη Νάσια Στεφανίδη βασίλισσα το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού

  • Με τη Νάσια Στεφανίδη βασίλισσα το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού
    Η βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Νάσια Στεφανίδη μαζί με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη παρακολουθούν την αποκριάτικη παρέλαση των παιδιών (φωτ.: Patras Events)

Λίγες ώρες προτού το Πατρινό Καρναβάλι μπει στην τελική του ευθεία, με τις παρελάσεις των αρμάτων στους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας, στο εργαστήρι του δήμου Πατρέων μπαίνουν οι τελικές πινελιές. Η φιγούρα του βασιλιά καρνάβαλου, το άρμα της βασίλισσας καθώς και τα άρματα της συνοδείας τους, όλα φέρουν τις υπογραφές των καλλιτεχνών του καρναβαλικού εργαστηρίου.

Και φέτος η καθημερινότητα και η πολιτική αποτέλεσαν τις μεγαλύτερες εμπνεύσεις. Ο Αντώνης Σαμαράς θα… παρελάσει με τη μορφή χορεύτριας-χανούμισσας έχοντας μια μικρογραφία της Άνγκελα Μέρκελ στο μπράτσο του να του ψιθυρίζει κάτι στο αυτί. Η φιγούρα του Αλέξη Τσίπρα είναι χαμογελαστή, αλλά το κορμί της είναι μια κάλπη και τα χέρια της κρατούν ένα ευρώ και μία δραχμή.

Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2015 είναι η 23χρονη Νάσια Στεφανίδη.

Η βασίλισσα, Νάσια Στεφανίδη, είναι φοιτήτρια στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στο τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ, γεννήθηκε στο μεγαλύτερο λιμάνι του Ευξείνου Πόντου, τη ρωσική πόλη Νοβοροσίσκ, και μεγάλωσε στην Πάτρα. Έχει λάβει μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς ομορφιάς ενώ παράλληλα εργάζεται και ως μοντέλο.

Έντονα χρώματα έχει το φετινό καρναβάλι της Πάτρας, με τον βασιλιά καρνάβαλο αλλά και το άρμα της βασίλισσας να υιοθετούν ύφος «οριεντάλ» με πολλά ινδικά στοιχεία. Ο βασιλιάς περιστοιχίζεται από δύο άλογα μπροστά και δύο ελέφαντες πίσω.

Και το άρμα της βασίλισσας (το μεγαλύτερο από όσα θα παρελάσουν) είναι βασισμένο στην ανατολίτικη και την ινδική αισθητική. Οι καλλιτέχνες του καρναβαλικού εργαστηρίου έφτιαξαν ένα κτήριο σαν κάστρο το οποίο το πλαισιώνουν ελέφαντες, καμήλες και άλογα. Κυρίαρχο στοιχείο είναι μια σκάλα, στην κορυφή της οποίας θα στέκεται η βασίλισσα. Τέσσερις κολόνες καταλήγουν σε ινδικούς τρούλους, ενώ υπάρχουν και μικρές αψίδες.

Τα καρναβαλικά άρματα θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στους δρόμους της Πάτρας την Παρασκευή στις 20:00. Θα παρελάσουν φωταγωγημένα και στη συνέχεια θα σταθμεύσουν στην πλατεία Γεωργίου. Το Σάββατο θα πάρουν μέρος στη «νυχτερινή ποδαράτη» παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 18:00, ενώ η μεγάλη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 14:00.