25 Ιούνιος 2013, 14:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:27

Ένα ταξίδι στην παράδοση από την Ένωση Ποντίων Περάματος

  • Ένα ταξίδι στην παράδοση από την Ένωση Ποντίων Περάματος

Ένα ταξίδι στην παράδοση από την Ένωση Ποντίων Περάματος.

Οι πολιτιστκοί σύλλογοι του Δήμου Περάματος, διοργάνωσαν την Τετάρτη στις 19 Ιουνίου, στο Δημοτικό Στάδιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” ένα εξαιρετικό “Οδοιπορικό στην Παράδοση”. Οι σύλλογοι που συμμετείχαν σε αυτή την όμορφη εκδήλωση και μας συνεπήραν με τα εξαιρετικά χορευτικά τους, ήταν η Ένωση Ποντίων Περάματος "Ο Πόντος", με πρόεδρο τον κ. Τάκη Βοργιαζίδη, ο Σύλλογος Κρητών Περάματος "Η Μάχη της Κρήτης" με πρόεδρο τον κ. Μανώλη Κουτσάκη, η Πολιτιστική Ένωση Περάματος με πρόεδρο την κ. Ρένα Βέγγου, ο Σύλλογος Ικαριωτών Περάματος & Γύρω Δήμων "Ο Ίκαρος" με πρόεδρο τον κ. Βασίλη Μαματά, ο Χορευτικός Λαογραφικός Σύλλογος Περάματος "Ο Περαματάρης" με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Κινόγλου και ο Σύλλογος Μανιατών & Λακώνων Περάματος με πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Θεοδωρολέα. Άψογος οικοδεσπότης ο προεδρεύων πρόεδρος των Ποντίων κ. Τάκης Βοργιαζίδης και πολύ καλός στην παρουσίαση ο κ. Κώστας  Αλεξανδρίδης.

Μια άρτια οργανωμένη γιορτή με πάρα πολύ κόσμο, άφονη τσικουδιά και ξηρούς καρπούς. Όλοι οι χορευτές εκπληκτικοί με ωραίες φορεσιές χόρεψαν αγαπημένους παραδοσιακούς χορούς, μάς ξεσήκωσαν και μάς ταξίδεψαν από τον Πόντο, στην Κρήτη, τη Μάνη, την Ικαρία, σε όλη την  Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της γιορτής τιμήθηκαν και οι χοροδιδάσκαλοι των σωματείων για τη μεγάλη  προσφορά τους, γιατί φροντίζουν και κρατούν τις παραδόσεις μας ζωντανές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος της πόλης Π. Ζουμπούλης, οι πρώην δήμαρχοι Γ. Γλύκας, Γ. Λαγουδάκος, Γ. Πατσιλινάκος, Ν. Νικολαϊδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μ. Βασσάλος, οι αντιδήμαρχοι Γ. Βοϊδονικόλα,  Σπ. Αναγνωστάκης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Π. Ζαρναβέλης, Ντ. Ελευθεράκη, ο επικεφαλής παράταξης Φ. Κάκαρης, ο Ν. Κούβαρης, ο Μπ. Δρακάτος, ο Τ. Μηναϊδης, ο πρώην πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Θ. Γραμματικόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά κ. Νίκος Κούβαρης, οι εκδότες Τ. Μαυρέας και Δ. Κανδεράκης κ.ά.

Της Ελένης Κανατσέλη

Πηγή: fonipeiraioton.blogspot.gr