25 Φεβρουάριος 2015, 12:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2015, 12:45

Παπάφτες με κουρκούτι

  • Παπάφτες με κουρκούτι

Νηστίσιμη συνταγή από το pontos-news.gr για το τραπέζι της Σαρακοστής.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό λάπαθα (παπάφτες)
  • 1 ποτήρι νερό
  • ½ ποτηράκι του κρασιού ρακή
  • λίγο αλάτι
  • 1 ποτήρι αλεύρι σίτου
  • 1 ποτήρι λευκό αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ζεματάμε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό που βράζει, για 1 λεπτό. Τα σουρώνουμε, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Φτιάχνουμε το κουρκούτι αναμιγνύοντας το νερό με τη ρακή, λίγο αλάτι, τα δύο αλεύρια, ώστε να γίνει ένα μίγμα ούτε πολύ αραιό ούτε πολύ σφιχτό.
  3. Βουτάμε ένα-ένα τα χόρτα στο μίγμα, και με κουτάλι τα ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
  • Πηγή: Νηστίσιμα και νόστιμα – Μοναστηριακή κουζίνα, ειδική έκδοση του Taste & Style.