Πανό υπέρ της Ελλάδας στο Λούβρο, μπροστά από τη Νίκη της Σαμοθράκης (φωτο)

  • Πανό υπέρ της Ελλάδας στο Λούβρο, μπροστά από τη Νίκη της Σαμοθράκης (φωτο)
    Φωτ.: cip-idf.org
  • Πανό υπέρ της Ελλάδας στο Λούβρο, μπροστά από τη Νίκη της Σαμοθράκης (φωτο) 2
    Φωτ.: cip-idf.org

Την ώρα που στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συνεδρίαζαν για το μέλλον της Ελλάδας, στην καρδιά του Παρισιού –και συγκεκριμένα στο περίφημο μουσείο του Λούβρου– ομάδα πολιτών ξεδίπλωνε πανό με συνθήματα υπέρ της Ελλάδας, στα ελληνικά και στα αγγλικά.

«Είμαστε τρελοί», «Ελλάδα θυμήσου είμαστε μαζί σου», «Λαοί ενωμένοι ποτέ νικημένοι» ήταν μερικά από τα συνθήματα των πολιτών που φωτογραφήθηκαν κρατώντας πανό τόσο μπροστά από το περίφημο ελληνικό άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης όσο και μέσα στους διαδρόμους του Λούβρου.

Οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν στους επισκέπτες του μουσείου ένα κείμενο γραμμένο στα αγγλικά και στα γαλλικά ενημερώνοντάς τους ότι βρίσκονται εκεί για να στηρίξουν την Ελλάδα.

«Εμείς οι Ευρωπαίοι, το 99%, οι εργαζόμενοι, οι μετανάστες, οι άνεργοι, οι φοιτητές, ζητούμε το τέλος της λιτότητας», έγραφαν χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο του κειμένου δήλωναν ενάντιοι στην ιδεολογία του χρέους που επιβάλλει η τρόικα. «Θέλουμε τους ανθρώπους πάνω από τις αγορές. Ανακτούμε μια δημοκρατική Ευρώπη», κατέληγε το κείμενο.