18 Φεβρουάριος 2015, 12:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Δεκέμβριος 2015, 16:20

Φεστιβάλ Ποντιακής Κουζίνας ετοιμάζει ο Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου

  • Φεστιβάλ Ποντιακής Κουζίνας ετοιμάζει ο Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου

Πολλές ήταν οι εκπλήξεις που περίμεναν τον κόσμο που παρευρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς».

Το παιδικό-εφηβικό θεατρικό τμήμα του συλλόγου παρουσίασε σε άψογη ποντιακή διάλεκτο το θεατρικό έργο του Σάββα Σαλπιγγίδη Κάλαντα, θημίγματα, η χορωδία του συλλόγου έκανε την παρθενική της εμφάνιση υπό τη διεύθυνση της Ελένης Αποστολίδου ερμηνεύοντας ποντιακά τραγούδια, και η διοίκηση προανήγγειλε ένα Περιφερειακό Φεστιβάλ Ποντιακού Φαγητού μέσα στο 2015!

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Χρύσα Μαυρίδου, αφού ευχήθηκε σε όλους, έστω και καθυστερημένα όπως ανέφερε λόγω της προετοιμασίας του θεατρικού και της χορωδίας, καλοχρονία, δήλωσε «ικανοποιημένη με το έργο που επιτελεί ο σύλλογος» καθώς «παρά την κρίση και τις δυσκολίες που έχουν προκύψει στη ζωή μας, οι κάτοικοι του Θρυλορίου επιμένουν να στηρίζουν με κάθε τρόπο τον ποντιακό σύλλογο».

Με γνώμονα πάντα την ανάδειξη του ποντιακού ελληνισμού, η πρόεδρος του συλλόγου προανήγγειλε την πραγματοποίηση ενός Περιφερειακού Φεστιβάλ Ποντιακού Φαγητού μέσα στο 2015 με τη συνεργασία όλων των ποντιακών συλλόγων της περιοχής. «Στόχος είναι να καταγράψουμε συνταγές ποντιακές μεν, αλλά συνοδευόμενες από μια ιστορία αυτού του τόπου, που να σχετίζεται με την κάθε συνταγή» είπε η Χ. Μαυρίδου.

Gallery