18 Φεβρουάριος 2015, 11:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2015, 11:02

Νέο «Nein» απο τον Σόιμπλε προς την Αθήνα

  • Νέο «Nein» απο τον Σόιμπλε προς την Αθήνα

Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ζητήσει παράταση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης «κατά μερικούς μήνες», όπως είπε επισήμως ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ωστόσο ο Γερμανός ομόλογός του παραμένει άκαμπτος.

«Οφείλουμε να παρατείνουμε τη δανειακή σύμβαση κατά μερικούς μήνες για να έχουμε αρκετή σταθερότητα, ώστε να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη» είπε από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας –χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις– πως για την παράταση αυτή θα τεθούν στους εταίρους «προφανώς τρεις ή τέσσερις προϋποθέσεις».

Της συνέντευξης του Γιάνη Βαρουφάκη είχε προηγηθεί διαρροή των προθέσεων της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, για την οποία είχε ενημερωθεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας επίσης στο ZDF, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απέρριψε την πρόταση της Ελλάδας δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι προς συζήτηση. «Δεν υπάρχει δανειακή συμφωνία για την Ελλάδα, υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης. Το ζήτημα δεν είναι η παράταση ενός δανειακού προγράμματος, αλλά εάν αυτό το πρόγραμμα διάσωσης θα ολοκληρωθεί, ναι ή όχι» είπε.