18 Φεβρουάριος 2015, 10:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2015, 10:41

Από τη Λαμπεντούζα θα μπουν οι τζιχαντιστές στην Ευρώπη

  • Από τη Λαμπεντούζα θα μπουν οι τζιχαντιστές στην Ευρώπη
    Φόβοι ότι οι τζιχαντιστές επιχειρούν να περάσουν στην άλλη όχθη της Μεσογείου, εισδύοντας μεταξύ των μεταναστών

Αποκεφαλίζουν ανθρώπους, κόβουν χέρια σε όποιον δεν τους αρέσει, πραγματοποιούν στοχευμένες απαγωγές και απειλούν ότι θα εισβάλουν στην Ευρώπη πολύ σύντομα. Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δηλώνουν αποφασισμένοι να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο σε όλο τον πλανήτη, και προειδοποιούν ότι επόμενος στόχος τους είναι η νότια Ευρώπη.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph που αναφέρει ότι οι τζιχαντιστές βλέπουν τη Λιβύη ως πύλη εξόδου στη Μεσόγειο, από όπου θα μπορέσουν να κηρύξουν τον πόλεμο σε όλη τη νότια Ευρώπη. Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στην Ιταλία, όπου οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή εκφράζοντας φόβους ότι το Ισλαμικό Κράτος θα εκμεταλλευτεί το μεταναστευτικό πέρασμα της Λαμπεντούζα, για να εισέλθει και να καταφέρει πλήγματα σε ιταλικό έδαφος. Ακραίοι τζιχαντιστές είναι εύκολο να παρεισφρήσουν από τη Λιβύη μεταξύ των ρακένδυτων προσφύγων και να περάσουν στην άλλη όχθη.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» πρόσφατα η ιταλική ακτοφυλακή, όταν πλησίασε λιβυκό σκάφος με μετανάστες, βρέθηκε αντιμέτωπη με άνδρες οπλισμένους με καλάσνικοφ.

Την ίδια ώρα το Ισλαμικό Κράτος, μετά τον αποκεφαλισμό των 21 χριστιανών στη Λιβύη και αφού έκαψε ζωντανούς 45 Ιρακινούς κλεισμένους σε κλουβιά, απήγαγε σήμερα 35 Αιγυπτίους, χριστιανούς κόπτες γεωργούς από τη Λιβύη. Η κίνηση έγινε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές του Καΐρου σε θέσεις των τζιχαντιστών. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση, πάντως, ζήτησε από τον ΟΗΕ να δώσει το πράσινο φως για διεθνή επέμβαση που θα στοχεύει στην εξουδετέρωση της απειλής του Ισλαμικού Κράτους.