17 Φεβρουάριος 2015, 22:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουάριος 2015, 22:16

Το πρώτο τετ α τετ Τσίπρα με Παυλόπουλο

  • Το πρώτο τετ α τετ Τσίπρα με Παυλόπουλο
    Η υποψηφιότητα Παυλόπουλου εξέπληξε πολλούς και αντιμετωπίστηκε χλιαρά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν μετά την ανακοίνωση της πολυαναμενόμενης υποψηφιότητας του ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη για ενότητα στη χώρα ενώ ο Προκόπης Παυλόπουλος απάντησε ότι πρέπει να δοθεί ένας κοινός αγώνας γιατί ο τόπος πρέπει να βγει από το τέλμα και πρέπει να γνωρίσει την ελπίδα.

Στο διάλογο που έγινε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «Ο αγώνας θα πρέπει να δοθεί από την Ελλάδα γιατί η Ευρώπη έχει χάσει μεγάλο μέρος των αξιών βάσει των οποίων οικοδομήθηκε». Στη συνέχεια μνημόνευσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και όσα είχε αναφέρει σε ομιλία του για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αποδεκτή υποψηφιότητα από τη ΝΔ

Όπως αναμενόταν η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης έκανε την ακόλουθη δήλωση «στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το Δεκέμβριο, προτείναμε την υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα, ενός γνώστη των Ευρωπαϊκών θεμάτων, μετριοπαθούς πολιτικού και πρώην υπουργού Εξωτερικών. Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κατ’ εξοχήν Ευρωπαϊστή και μετριοπαθή πολιτικό. Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την υποψηφιότητα του ιστορικού στελέχους της. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επιτελέσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του».