18 Φεβρουάριος 2015, 10:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2015, 10:25

Τι να προσέξουν οι καταναλωτές στις αγορές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

  • Τι να προσέξουν οι καταναλωτές στις αγορές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
    Φωτ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Συμέλα Παντζαρτζή

Ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αγορά των θαλασσινών θα πρέπει να είναι οι καταναλωτές καθώς αυτά είναι εξαιρετικά ευαίσθητα, συμβουλεύει μεταξύ άλλων το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών ενόψει των αγορών για το τραπέζι της Σαρακοστής και της Καθαράς Δευτέρας.

Η οσμή και η εξωτερική όψη τους είναι τα πιο σταθερά χαρακτηριστικά για να κρίνουμε την καταλληλότητά τους. Επίσης, καλό είναι να ελέγχουμε πάντοτε το βάρος των προϊόντων όταν τα αγοράζουμε, και να τα ζυγίζουμε και αλλού.

Επισημαίνεται ακόμη ότι διάφορα είδη θαλασσινών διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους, κάτι όμως που δεν ισχύει και για την τιμή πώλησής τους. Σε αυτήν την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται τα χταπόδια και οι μοσχιοί, τα μπαρμπούνια και οι κουτσομούρες. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να δίνουμε μεγάλη σημασία στις επιγραφές και σημάνσεις που αναγράφονται στη συσκευασία, έτσι ώστε να μην παραπλανηθούμε από επιτήδειους.

Επίσης, το ΚΕΠΚΑ συνιστά στους καταναλωτές να δώσουν σημασία και στην τιμή της παραδοσιακής λαγάνας, καθώς η τιμή της είναι δυσανάλογα υψηλή σε σχέση με το κοινό ψωμί παρόλο που παρασκευάζονται από το ίδιο αλεύρι.