18 Φεβρουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουάριος 2015, 17:05

Σε ποιες περιοχές συνεχίζεται η κακοκαιρία και σήμερα

  • Σε ποιες περιοχές συνεχίζεται η κακοκαιρία και σήμερα

Χιονοπτώσεις στην ανατολική, ηπειρωτική και νησιωτική χώρα προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 8 μποφόρ στο Αιγαίο με τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 3 έως 6°C, ενώ στα βόρεια και στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο με βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 0 έως 5°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιόνι στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5°C, ενώ στη Θράκη η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στη Θεσσαλία, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά κα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7°C.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και τοπικά 8. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 6 έως 8°C.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στις βορειότερες περιοχές. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και από το απόγευμα βροχή ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 10°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.