17 Φεβρουάριος 2015, 16:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουάριος 2015, 16:23

Έτρεξαν για να τιμήσουν τον Πόντιο Σαμψών

  • Έτρεξαν για να τιμήσουν τον Πόντιο Σαμψών

Με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών αλλά και απλών πολιτών, που έδωσαν το παρών προκειμένου να τιμήσουν τον τελευταίο εν ζωή λαϊκό ήρωα, τον Σαμψών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 15 Φεβρουαρίου ο δεύτερος αγώνας με την επωνυμία «Ολύμπιος Σαμψών». Ο αγώνας δρόμου, μήκους επτά χιλιομέτρων, διεξήχθη στους δρόμους της Νέας Ιωνίας, εκεί όπου ζει μέχρι σήμερα ο μεγάλος ποντιακής καταγωγής Έλληνας παλαιστής, κατά κόσμον Γιάννης Κεσκιλίδης.

Ο παλαίμαχος αθλητής, που ανδρώθηκε στους δρόμους, αναδείχθηκε στα ρινγκ κι έπλασε τον μοναδικό μύθο του κατατροπώνοντας τους μεγαλύτερους παλαιστές του κόσμου, γεννήθηκε το 1929 στην Αθήνα από γονείς πρόσφυγες του ποντιακού ξεριζωμού. Ξεκίνησε την πορεία του ως αθλητής της ελεύθερης πάλης στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, με τις πρώτες νίκες να έρχονται σύντομα, λόγω της τεράστιας φυσικής του δύναμης, και έγινε γνωστός ως Σαμψών.

Ανάμεσα στους αθλητές που πήραν μέρος στον αγώνα ήταν και ο Γιώργος Ζαχαριάδης, δρομέας της ΑΕΚ από την Άρδασσα Πτολεμαΐδας. «Νιώθω μεγάλη χαρά που έτρεξα σ' έναν αγώνα προς τιμήν του θρυλικού Σαμψών» ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα ο ποντιακής καταγωγής αθλητής.