17 Φεβρουάριος 2015, 15:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουάριος 2015, 15:42

Λήγει σε λίγες ώρες η υπόθεση Πρόεδρος της Δημοκρατίας

  • Λήγει σε λίγες ώρες η υπόθεση Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Λίγες ώρες πριν –επιτέλους– ανακοινωθεί το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, το Μαξίμου γνωστοποίησε συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον απερχόμενο Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια.

Ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κ. Παπούλια, για να τον ενημερώσει σχετικά με το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, πριν ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τον Κάρολο Παπούλια στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης για να τον ενημερώσει και επισήμως.

Σήμερα, και μετά το θρίλερ που προηγήθηκε το βράδυ της Κυριακής που όλα ήταν έτοιμα, πρόκειται να γίνει γνωστό το όνομα του υποψήφιου Προέδρου, το οποίο θα ανακοινώσουν σχεδόν ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος. Δεν είναι τυχαίο ότι στις 16:00 έχουν και οι δυο συγκαλέσει τις Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες. Πάντως τα ονόματα που εξακολουθούν να είναι στο τραπέζι είναι του Δημήτρη Αβραμόπουλου (που τον θέλει ο Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε μάλιστα μαζί του, ενώ συνεργάτες του του λένε να μην κάνει πίσω γιατί θα δεχτεί πολιτικό πλήγμα), του Προκόπη Παυλόπουλου (τον προτιμά ο Πάνος Καμμένος) αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη που ακούστηκε προχθές το βράδυ.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Γιούνκερ-Αβραμόπουλου κατά την οποία ο πρώτος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει θέσει κανένα βέτο στο πρόσωπό του σε περίπτωση που προταθεί για Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή θα γίνει την Τετάρτη στις 19:30 και απαιτούνται 180 ψήφοι για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Αναμένεται να είναι και η μοναδική ψηφοφορία που θα χρειαστεί.