17 Φεβρουάριος 2015, 18:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουάριος 2015, 14:59

Τι θα γίνει με το λογαριασμό μου στο Facebook όταν... πεθάνω;

  • Τι θα γίνει με το λογαριασμό μου στο Facebook όταν... πεθάνω;

Όπως φαίνεται, για όλα υπάρχει απάντηση στο Facebook. Η απορία που έρχεται να λύσει αυτή τη φορά αφορά τα επέκεινα... Τι θα απογίνει ο λογαριασμός του χρήστη σε περίπτωση θανάτου του.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, όλοι όσοι διατηρούν προφίλ θα έχουν λίαν συντόμως τη δυνατότητα να φτιάξουν μια ηλεκτρονική διαθήκη με την οποία θα ορίζουν κάποιον από τους διαδικτυακούς τους φίλους ως «κληρονόμο».

Σύμφωνα με τους όρους της ιδιότυπης αυτής διαθήκης, οι «εκλεκτοί» κληρονόμοι θα έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τη φωτογραφία προφίλ και τη φωτογραφία εξωφύλλου, αλλά και να ανανεώσουν το στάτους του νεκρού για μία (και μόνο μία) τελευταία φορά.

Παράλληλα θα μπορούν να προσθέτουν καινούριους φίλους, και τη στιγμή που το μέσο θα βεβαιώνει το θάνατο κάποιου, θα προστίθεται αυτόματα στο υπάρχον προφίλ η ένδειξη «εις μνήμην». RIP.

Ωστόσο, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπου οι χρήστες έχουν ήδη πρόσβαση σε αυτό το... νέο προνόμιο, έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων. Όχι μόνο για το ανατριχιαστικό της υπόθεσης αλλά και διότι ενδέχεται κάποιος κακόβουλος να θελήσει να βάλει μια... κακή τελεία στη ζωή ενός ανθρώπου που πιθανώς μισούσε. Η συνέχεια επί του πληκτρολογίου...