25 Ιούνιος 2013, 11:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:27

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Όλοι επιθυμούν διακαώς να επιστρέψουν στη φούσκα!

  • Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο "Σταυρό του Νότου"

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Όλοι επιθυμούν διακαώς να επιστρέψουν στη φούσκα! Ένα κείμενο του για την Κύπρο ήταν η αφορμή να γίνει αφιέρωμα στο πρόσωπο του μέχρι και από τη γαλλική Liberation.

O Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Κύπριος τραγουδοποιός, με μια ξεχωριστή καθαρότητα στο λόγο του μιλά για την Ελλάδα του σήμερα.

Σχετικά με την πολυδιαβασμένη επιστολή του λέει χαρακτηριστικά: «Το κακό είναι ότι βγαίνει μια βία μετά από αυτό. Ακόμη κι αυτοί  που συμφωνούν, συμφωνούν μ’ένα τρόπο εκκωφαντικό. Αυτοί που διαφωνούν το ίδιο» και πρόσθεσε: «Δεν υπήρξε κίνημα».

Ο καλλιτέχνης εξηγεί : «Για να δούμε που θέλουμε να πάμε, πρέπει να δούμε ποιοι ήμασταν πριν τη φούσκα. Αισθάνομαι όμως ότι οι περισσότεροι επιθυμούν διακαώς να επιστρέψουν στη φούσκα».

Ο ίδιος παραδεχόμενος πως μένει σε χωριό παραδέχεται: «Σκεφτόμασταν με τη γυναίκα μου να φύγουμε από την Ελλάδα λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση, αλλά είναι και λίγο προδοσία να φύγεις σε μια δύσκολη περίοδο, από μια χώρα που μας έδωσε τα πάντα να σηκωθούμε να φύγουμε» και πρόσθεσε:

«Το βρήκα πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον και για μένα και για τα παιδιά να μεγαλώσουν σ’ένα μέρος δύσκολο, που πρέπει να αγωνιστείς για το οτιδήποτε, για το αυτονόητο. Δεν βγαίνουν όλα μέσα από την ευμάρεια».

Τέλος ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είπε: «Πιστεύω ότι θα βγει ενδιαφέρουσα τέχνη μέσα από την κρίση. Χαίρομαι πάρα πολύ που δεν βγήκε έτσι άμεσα και μαζικά. Θα ήταν εύκολο ένας καλλιτέχνης, για να γίνει αρεστός, να βγει και να πει αυτά με τα οποία όλοι συμφωνούν».

Πρωταγωνιστές

Πηγή: star.gr

Σχετικά άρθρα:

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Η μάσκα τραβήχτηκε βίαια, στον αγύριστο τέτοιος εαυτός!