17 Φεβρουάριος 2015, 10:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουάριος 2015, 10:46

Χιονίζει στη Βόρεια Ελλάδα – Πού χρειάζονται αλυσίδες

  • Χιονίζει στη Βόρεια Ελλάδα – Πού χρειάζονται αλυσίδες
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Μιχάλης Μπαμίχας

Το χιόνι έχει κάνει πάλι αισθητή την παρουσία του από νωρίς το πρωί στους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών και Κιλκίς, χωρίς όμως να προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στους αντίστοιχους οδικούς άξονες.

Ωστόσο, απαραίτητη κρίνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αρναίας και στις επαρχιακές οδούς Παλαιοχωρίου - Μ. Παναγιάς, Βαρβάρας-Ολυμπιάδας και Νεοχωρίου-Βαρβάρας.

Επίσης στο νομό Πέλλας, στις επαρχιακές οδούς Κερασιάς -  Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας, από το 20ό έως το 25ο χλμ. και Άρνισσας - Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας, από το 9ο έως το 25ο χλμ.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται ακόμη η κυκλοφορία των οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 28ο χλμ.

Την ίδια ώρα στις Σέρρες, εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας κατευθύνονται προς τους επαρχιακούς δρόμους Σερρών-Ορεινής και Σερρών-Βροντούς, ώστε να τους καθαρίσουν για διευκόλυνση της κίνησης των οχημάτων.

Πυκνή είναι τις τελευταίες ώρες και η χιονόπτωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Χιονίζει, επίσης, στο Ωραιόκαστρο, το Φίλυρο και τον Χορτιάτη, ενώ χιονοπτώσεις σημειώνονται και στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης αλλά και στο Δερβένι.