17 Φεβρουάριος 2015, 09:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουάριος 2015, 09:47

Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται με τελεσίγραφα

  • Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται με τελεσίγραφα

Ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega και αναφερόμενος στο χθεσινό Eurogroup είπε ότι «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται με τελεσίγραφα». 

Όπως μάλιστα έσπευσε να υπογραμμίσει «η πίεση αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο στην ελληνική πλευρά. Η πίεση, το άγχος για το τι θα γίνει βρίσκεται και στην άλλη πλευρά. Είμαστε σίγουροι. Δεν υπάρχει μπλόφα αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, δεν παίζουμε πόκερ εμείς».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο ίδιο κλίμα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, πρόσθεσε ότι «εμείς δεν πρόκειται να συρθούμε από κανέναν με τελεσίγραφα και εκβιασμούς»!

«Δεν θα ζητήσουμε παράταση ενός προγράμματος που είναι το μνημόνιο και λέγεται απλώς πρόγραμμα».

Στόχος της κυβέρνησης «είναι η προσήλωση σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία» και για να υπάρξει κάτι τέτοιο «χρειάζονται δυο μέρη, πρέπει να συμφωνήσουνε και τα δυο μέρη».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επανέλαβε ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση απαιτεί πολιτική λύση και όχι συζήτηση για ισοδύναμα, ενώ αναφερόμενος στο κείμενο του Επιτρόπου Οικονομικών Μοσκοβισί σημείωσε πως το σημαντικό είναι ότι έκανε λόγο για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα «αφήνοντας τη δυνατότητα να λάβεις μέτρα και δράσεις» κόντρα σε αυτή.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης

Σχετικά με αίτημα για παράταση του προγράμματος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητήσει «παράταση ενός προγράμματος από το οποίο απορρέουν πολιτικές οι οποίες είναι στον αντίποδα».

«Ας επιμένουν, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς σε αυτό. Είμαστε δεσμευμένοι από τη λαϊκή εντολή. Δεν μπορούμε να μιλάμε μετά για την έλλειψη αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. Δεν θα ζητήσουμε παράταση ενός προγράμματος που είναι το μνημόνιο και λέγεται απλώς πρόγραμμα» τόνισε, σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσει πως θα συνεχιστούν οι επαφές και οι διαβουλεύσεις ώστε να βρεθεί άμεσα λύση.