16 Φεβρουάριος 2015, 18:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουάριος 2015, 17:53

Παρέμβαση ​Σάββα ​Αναστασιάδη για την ενότητα της ΝΔ

  • Παρέμβαση ​Σάββα ​Αναστασιάδη για την ενότητα της ΝΔ

Λίγα μόλις 24ωρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, που έχει οριστεί για την προσεχή Πέμπτη, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης με σχετική δήλωσή του κάνει παρέμβαση υπέρ της ενότητας της Κεντροδεξιάς, πέρα από την όποια κριτική πρέπει να γίνει για το εκλογικό αποτέλεσμα. 

Ως εκ τούτου, τονίζει ότι: «Εκ του αποτελέσματος πρέπει να δεχτούμε το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία υπέστη μια καθαρή ήττα. Η παραδοχή αυτή δημιουργεί πάντα έναν προβληματισμό σε όλη την κομματική πυραμίδα, κάτι που έχει σχέση με το ερώτημα του τι έφταιξε και με την αναζήτηση των αιτιών της ήττας».

Και ο βουλευτής της ΝΔ καταλήγει λέγοντας:

«Γι’ αυτό η συζήτηση για τα αίτια της ήττας πρέπει να ανοίξει, με ψυχραιμία και λογική, χωρίς να έχει τα χαρακτηριστικά της εσωστρέφειας. Οφείλουμε να αποκωδικοποιήσουμε το μήνυμα των εκλογών, να εντοπίσουμε και να αναλύσουμε τα αίτια της ήττας και να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε.

»Να μπούμε σε μια διαδικασία αυτογνωσίας και επαναπροσδιορισμού της ιδεολογικής φυσιογνωμίας της Νέας Δημοκρατίας και ανασυγκρότησης του χώρου. Όλα αυτά βέβαια χωρίς να κινδυνεύει να διαταραχθεί η ενότητα της παράταξης».

​Ν.Ε.​