17 Φεβρουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουάριος 2015, 16:36

Βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση

  • Βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση

Ασθενείς κατά κανόνα χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και παροδικά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 8 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το βράδυ πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 3 έως 7°C, ενώ στα βόρεια και στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 1 έως 5°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου κατά τόπους η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές αρχικά της Θεσσαλίας και από το απόγευμα και της ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11°C.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 12°C.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και από το μεσημέρι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9 έως 14°C, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.