16 Φεβρουάριος 2015, 14:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουάριος 2015, 14:13

«Να σώσουμε την προσφυγική περιουσία»: Επιστολή-έκκληση του Βλάση Αγτζίδη

  • «Να σώσουμε την προσφυγική περιουσία»: Επιστολή-έκκληση του Βλάση Αγτζίδη
    Κάτοικοι της Ανατολικής Θράκης εγκαταλείπουν τις πατρογονικές εστίες

Έκκληση προς τις προσφυγικές ομοσπονδίες να συνταχθούν από κοινού για να σώσουν την προσφυγική περιουσία απευθύνει με ανοιχτή επιστολή του ο δρ Σύγχρονης Ιστορίας Βλάσης Αγτζίδης.

Ο Βλ. Αγτζίδης, που ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς, θεωρεί ότι η πολιτική αλλαγή δημιουργεί νέες συνθήκες διεκδίκησης που δεν υπήρχαν πριν, και τα προσφυγικά σωματεία θα πρέπει «να συνεννοηθούν, να υπερβούν τους τοπικισμούς και τις συντηρητικές καθηλώσεις και να απαιτήσουν συλλογικά τη διασφάλιση της Ανταλλάξιμης Περιουσίας όπως και τη δημιουργία συγκεκριμένου φορέα διαχείρισης ή την επανασύσταση του Ταμείου Ανταλλαξίμου Περιουσίας Αστών Προσφύγων (ΤΑΠΑΠ)».

Το ζήτημα της λεγόμενης Ανταλλάξιμης –προσφυγικής– Περιουσίας  είναι από τα επείγοντα και σημαντικά, θεωρεί ο Βλ. Αγτζίδης. Υπάρχουν όμως και άλλα εκκρεμή, όπως «η έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους Έλληνες της Μαριούπολης» και «η ένταξη της ιστορίας των Ελλήνων της Ανατολής στην εθνική συλλογική μνήμη μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Διαβάστε εδώ όλη την επιστολή που απευθύνεται προς την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (ΟΠΣΕ), την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων (ΠΟΘΣ).