16 Φεβρουάριος 2015, 16:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουάριος 2015, 16:12

Με ήχους του Πόντου υποδοχή ξένων μαθητών στη Σταυρούπολη

  • Με ήχους του Πόντου υποδοχή ξένων μαθητών στη Σταυρούπολη

Με ποντιακές λύρες, νταούλια και παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Ελλάδα υποδέχθηκαν μαθητές από το 4ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης... συμμαθητές τους, ξένους επισκέπτες προερχόμενους από έξι χώρες. Η επίσκεψή τους πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius-AIMS (Alternatives for Innovative Math Study) με το οποίο μαθητές και καθηγητές προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση των μαθηματικών με τα παιδιά, και κυρίως με εκείνα που έχουν χαμηλές επιδόσεις στο συγκεκριμένο μάθημα.

Οικοδέσποινα της συνάντησης ήταν η διευθύντρια του σχολείου Αναστασία Σιβρή, η οποία μαζί με τους καθηγητές παρουσίασαν ένα πρόγραμμα γεμάτο από ήχους, χορό και τραγούδι. Ορισμένα από τα παιδιά ήταν ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές. Από τον Πόντο μέχρι την Κρήτη ταξίδεψαν οι μαθητές από τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ολλανδία, μαθαίνοντας τι εστί ελληνικός πολιτισμός.

Στη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη Βεργίνα και να περιηγηθούν στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης ώστε να γνωρίσουν την ιστορία και την κουλτούρα της  Ελλάδας, αλλά και να διαπιστώσουν ότι πολλά σημεία έχουν, πέρα από ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον και... μαθηματικό. Τα παιδιά του 4ου Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης κλήθηκαν να αποδείξουν ότι τα μαθηματικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, όπως το κυνήγι του χαμένου θησαυρού.