16 Φεβρουάριος 2015, 12:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουάριος 2015, 12:58

Με το όπλο παρά ...πόδα για το σημερινό Eurogroup

  • Με το όπλο παρά ...πόδα για το σημερινό Eurogroup
    Ευφάνταστη απεικόνιση της... μάχης της Ευρώπης στο συλλαλητήριο συμπαράστασης προς την ελληνική κυβέρνηση που έγινε στο Σύνταγμα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Με το όπλο παρά πόδα είναι όλες οι αντιμαχόμενες ομάδες λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup. Στην ελληνική κυβέρνηση δεν αποκλείουν σε περίπτωση που δεν τα βρουν απόψε, να γίνει είτε νέο έκτακτο Eurogroup ή ακόμη και νέα Σύνοδος Κορυφής που θα δώσει τελική λύση.

Από τη μεριά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε γερμανικό ραδιόφωνο επανέφερε τη σκληρή γλώσσα λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως «λυπάται για τους ΄Ελληνες», κάνοντας παράλληλα λόγο για ανεύθυνη συμπεριφορά εκ μέρους της κυβέρνησης.

Από τη μεριά της η Ελλάδα διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη δήλωσε: «Το ποιος είναι ανεύθυνος και ποιος είναι υπεύθυνος είναι υποκειμενικό». Ξεκαθάρισε επίσης ότι η κυβέρνηση θέλει λύση «σε πολιτικό επίπεδο. Δεν το βλέπουμε σαν πόκερ, ούτε μπλοφάρουμε».

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε νέο δημοσίευμά της για τη χώρα μας αναφέρει ότι η τρόικα δεν επιμένει πλέον σε παράταση του μνημονίου για την Ελλάδα, και υποστηρίζει ότι οι πιστωτές είναι έτοιμοι να αντικαταστήσουν το μνημόνιο με νέο πρόγραμμα. Πάντως, οι Financial Times καλούν την ελληνική κυβέρνηση να κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στους Ευρωπαίους και προειδοποιούν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να διατηρήσει την ψυχραιμία του στο Eurogroup, καθώς θα συναντήσει «πολική ψυχρότητα» από τους συνομιλητές-ομολόγους του.