16 Φεβρουάριος 2015, 11:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουάριος 2015, 11:44

Κινηματογραφική ένοπλη ληστεία το πρωί στα Πετράλωνα

  • Κινηματογραφική ένοπλη ληστεία το πρωί στα Πετράλωνα

Στο πόδι είναι μια μεγάλη γειτονιά της Αθήνας από το πρωί, όταν τρεις άγνωστοι εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ επί της οδού Τρώων και με τη χρήση όπλων επιχείρησαν να το ληστέψουν κρατώντας ομήρους. Στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και σε όλη την Αθήνα, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη του τρίτου από τους δράστες.

Ο πρώτος ένοπλος συνελήφθη μετά από καταδίωξη· ενώ προσπαθούσε να πηδήξει από ακατοίκητο σπίτι έπεσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Ο δεύτερος εντοπίστηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο ισχυριζόμενος ότι είχε πέσει θύμα τροχαίου. Οι γιατροί όμως εντόπισαν μετά από ακτινογραφία ότι έφερε τραύμα από σφαίρα, και ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, τους οποίους επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτιμάται ότι πράγματι είναι ο δεύτερος δράστης και γι' αυτό νοσηλεύεται φρουρούμενος. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο πρώτος δράστης. Οι δύο συλληφθέντες έχουν ελληνική υπηκοότητα.

Οι πληροφορίες έλεγαν ότι υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών όταν οι αστυνομικές δυνάμεις που ειδοποιήθηκαν για την απόπειρα ληστείας κινητοποιήθηκαν ταχύτατα και περικύκλωσαν το σούπερ μάρκετ.

Σοκ έπαθαν οι υπάλληλοι του σούπερ μάρκετ που είχαν πάει ήδη στη δουλειά τους λίγο μετά τις επτά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες τους υποχρέωσαν να σταθούν μπροστά στα ταμεία, ουσιαστικά για να δημιουργήσουν ασπίδα. Κάποιος από τους υπαλλήλους φαίνεται ότι κατάφερε να πατήσει το κουμπί του συναγερμού. Η ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε, και υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ