16 Φεβρουάριος 2015, 12:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουάριος 2015, 12:12

Οι «Αργοναύτες» Κιλκίς στην εκπομπή «Το αλάτι της γης» (φωτο)

  • Οι «Αργοναύτες» Κιλκίς στην εκπομπή «Το αλάτι της γης» (φωτο)

«Παράθυρο» στην πανελλήνια προβολή ανοίγει η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», με τη συμμετοχή επίλεκτου χορευτικού συγκροτήματός της, πλαισιωμένου από εκλεκτούς καλλιτέχνες, στην κορυφαία εκπομπή ανάδειξης του ελληνικού τραγουδιού «Το αλάτι της γης», που μεταδίδεται κάθε εβδομάδα από την συχνότητα της ΝΕΡΙΤ, σε επιμέλεια και παρουσίαση του εθνομουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα.

Οι «Αργοναύτες» Κιλκίς βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης προκειμένου να γυριστεί το επεισόδιο που θα προβληθεί στους τηλεοπτικούς μας δέκτες την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, στις 13:00. 

Το χορευτικό τμήμα των «Αργοναυτών», με τη συνοδεία του σπουδαίου μουσικοδιδάσκαλου, λυράρη και τραγουδιστή Μιχάλη Καλιοντζίδη (πλαισιωμένου από μαθητές του, μεταξύ των οποίων και ο άξιος εκπρόσωπος των νεότερων γενεών της ποντιακής μούσας Στάθης Πορφυρίδης), μετέδωσαν τη ζωντάνια του ποντιακού πολιτισμού.

Κανείς δεν κατάφερε να μείνει ασυγκίνητος στο άκουσμα της ποντιακής λύρας, και πολύ σύντομα όλο το στούντιο χόρευε σε ποντιακούς ρυθμούς.

Τη χορευτική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» συνόδευσε η πρόεδρος Δέσποινα Καραμπίδου και ο χοροδιδάσκαλος Κώστας Νικολαΐδης.

Gallery