16 Φεβρουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουάριος 2015, 07:39

Με κρύο, μποφόρια και βροχές αρχίζει η εβδομάδα

  • Με κρύο, μποφόρια και βροχές αρχίζει η εβδομάδα

Τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και λίγα χιόνια στα ορεινά προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν 6 μποφόρ από το απόγευμα στα πελάγη με ενίσχυση τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο. Παγετός στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τη νύχτα θα πέσουν λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις αυξημένες αρχικά στα ανατολικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα με ασθενείς βροχές η χιονόνερο κατά τόπους και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη και στην ανατολική Θράκη η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στο Ιόνιο και τα ορεινά, τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις αυξημένες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ με μικρή ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.