15 Φεβρουάριος 2015, 22:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουάριος 2015, 22:20

Θρίλερ με τον Πρόεδρο - Τρίτη η ανακοίνωση, Τετάρτη η εκλογή

  • Θρίλερ με τον Πρόεδρο - Τρίτη η ανακοίνωση, Τετάρτη η εκλογή

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας. Και αυτό την ώρα που όλα ήταν έτοιμα για την ανακοίνωση του ονόματος σήμερα, είχε κληθεί και το τηλεοπτικό συνεργείο για να κάνει διάγγελμα ο Αλέξης Τσίπρας. Όλα όμως πάγωσαν και η ανακοίνωση πάει για την Τρίτη το πρωί! Τετάρτη έλεγαν από το Μαξίμου θα γίνει και η πρώτη ψηφοφορία.

Όλες οι πληροφορίες επιμένουν για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται βέβαιο, καθώς υπάρχουν εσωκομματικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες -κατά πληροφορίες- εκφράστηκαν για ακόμη μία φορά στον Αλέξη Τσίπρα από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ένταση υπήρξε και στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την συνεδρίαση της οποίας, πολλά στελέχη της αριστερής πλατφόρμας τόνιζαν ότι δεν μπορεί η πρώτη αριστερή κυβέρνηση να ψηφίσει μνημονιακό Πρόεδρο.

Όπως ανακοίνωσε στις 21:35 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, η απόφαση του πρωθυπουργού είναι να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Τρίτης -μετά το Eurogroup της Δευτέρας-, να αποφασίσει για τον υποψήφιο Πρόεδρο και η εκλογή του να γίνει την Τετάρτη από τη Βουλή.