15 Φεβρουάριος 2015, 18:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουάριος 2015, 18:52

Με Νεϊμάρ και Μέσι απαντά η κυβέρνηση εν όψει Eurogroup!

  • Με Νεϊμάρ και Μέσι απαντά η κυβέρνηση εν όψει Eurogroup!
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ένα nonpaper εννέα σημείων το Μαξίμου προετοιμάζει το κλίμα για την αυριανή κρίσιμη διαπραγμάτευση στο Eurogroup. Η κυβέρνηση αναφέρεται στο ρόλο των τεχνικών κλιμακίων που ολοκλήρωσαν τα κείμενά τους με την καταγραφή συγκλίσεων και αποκλίσεων.

Στο κείμενο γίνεται λόγος για  (σκόπιμες) διαρροές σχετικά με τα «ισοδύναμα μέτρα» στο υπάρχον πρόγραμμα και επαναλαμβάνεται ότι στόχος είναι να κλειστεί «συμφωνία - γέφυρα» ώστε να δοθεί χρόνος και ανάσα στην ελληνική κοινωνία μέχρι την οριστική διαπραγμάτευση και την τελική συμφωνία.

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής-φοροαποφυγής και της διαφθοράς, είναι «δράσεις» που η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να αναλάβει. Όπως, βέβαια, και η δίκαιη φορολόγηση. Η νέα ελληνική κυβέρνηση, όμως, έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα και, όπως σημείωνε Έλληνας αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής- φοροαποφυγής και της  διαφθοράς είναι απαραίτητο στοιχείο της πολιτικής της κυβέρνησης. Και, όπως έλεγε χαριτολογώντας Έλληνας αξιωματούχος, είναι σαν να μην αντιλαμβάνονται ορισμένοι την ανάγκη στον τελικό του Champions League η Μπαρτσελόνα να έχει στη βασική της εντεκάδα τους Μέσι και Νεϊμάρ!

Δύναμη της κυβέρνησης η στήριξη του λαού

Αναφερόμενο το Μαξίμου στο αυριανό Eurogroup τονίζει ότι η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη και δύναμη της κυβέρνησης, για μια ακόμη φορά, είναι η στήριξη του λαού. Αποτελούν βασικό παράγοντα οι λαϊκές κινητοποιήσεις, σε δεκάδες πόλεις όλης της Ευρώπης, καθώς ενισχύουν την διαπραγματευτική θέση της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει το nonpaper, δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει οπωσδήποτε απόφαση στο αυριανό Eurogroup, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα. Πρόκειται για αγώνα αντοχής που δίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στη δημοκρατία. Και, βέβαια, η καταστροφολογία, στην οποία ορισμένοι επενδύουν, αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά τουλάχιστον αβάσιμη.