15 Φεβρουάριος 2015, 16:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουάριος 2015, 16:36

Από ώρα σε ώρα το όνομα του υποψηφίου Πρόεδρου

  • Συνεδριάζουν ΚΟ και Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του ονόματος του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια ξεκίνησε. Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης το όνομα «θα ανακοινωθεί σήμερα αργά», προσθέτοντας ότι «δεν έχει κλείσει ακόμα».

«Σήμερα μάλλον θα ανακοινωθεί αργά. Δεν έχει κλείσει, γι' αυτό και εμείς δεν θέλουμε να δίνουμε και διαρροές για να μην εκτίθενται πρόσωπα και να μην εκθέσουμε και δημοσιογράφους» δήλωσε ο Γ. Σακελλαρίδης.

Όλες οι πληροφορίες επιμένουν ότι πιθανότερη επιλογή είναι αυτή του Δημήτρη Αβραμόπουλου -ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα από την Παρασκευή- όμως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

Μέχρι να ανακοινωθεί και επίσημα από τον πρωθυπουργό, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά καθώς στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες διάφορα ονόματα όπως της Ιωάννας Καρυστιάνη, του Προκόπη Παυλόπουλου αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη!

Η θητεία του Κάρολου Παπούλια λήγει στις 13 Μαρτίου και το αργότερο μια μέρα νωρίτερα θα πρέπει να έχει εκλεγεί ο διάδοχός του.

Στην περίπτωση που τελικά υποψήφιος για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα είναι ο Έλληνας Επίτροπος, τότε αναμένεται να εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία στην οποία απαιτούνται, σύμφωνα με το Σύνταγμα, 180 ψήφοι. Και αυτό γιατί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ αλλά και ΑΝΕΛ θα τον ψηφίσουν χωρίς να αποκλείεται το ναι από το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ!