15 Φεβρουάριος 2015, 10:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουάριος 2015, 10:46

Αγγίξτε και γνωρίστε το Βυζάντιο

  • Αγγίξτε και γνωρίστε το Βυζάντιο

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών του, παρέχει από τις αρχές του μήνα νέα ηχητική-απτική ξενάγηση για επισκέπτες με προβλήματα όρασης και τους συνοδούς τους.

Η δράση, με τίτλο «Αγγίξτε και γνωρίστε το Βυζάντιο», περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, στις έξι από τις έντεκα αίθουσες της μόνιμης έκθεσής του, και ψηλάφηση δεκαπέντε επιλεγμένων εκθεμάτων, από μάρμαρο και πηλό.

Η απτική ξενάγηση υποστηρίζεται με φορητό σύστημα ηχητικής ξενάγησης (audio guide), σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά-αγγλικά-γερμανικά-ρωσικά) και έκδοση αντίστοιχου εντύπου για τον συνοδό.

Θρησκευτική πίστη -  καθημερινή ζωή - ταφικά έθιμα

Με την επιλεγμένη διαδρομή δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη - όχι μόνο να αγγίξει αυθεντικά έργα του βυζαντινού πολιτισμού - αλλά να γνωρίσει το Βυζάντιο και να προσεγγίσει διαχρονικά θέματα όπως η θρησκευτική πίστη, η καθημερινή ζωή, τα ταφικά έθιμα αλλά και σημαντικές αλλαγές στη ζωή του μεσαιωνικού ανθρώπου.
Η διάρκεια της ελεύθερης επίσκεψης υπολογίζεται περίπου σε μια ώρα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ), Παράρτημα Θεσσαλονίκης, και την Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ.) και υποστηρίζεται σε μεγάλο μέρος της με χορηγίες. Περισσότερες πληροφορίες στο www.mbp.gr.